lördag 26 april 2008

15 minutes of fame


Åh, Idag har varit en jättemysig dag. Har spenderat hela dagen med pappa, vi åkte till Moderna och såg Andy Warhol utställningningen, som jag sett fram emot hur länge som helst! Ah kändes som flashback till the 60s, som om man klev in i the factory i NY. Det var så mysigt att sitta i sofforna och omfamnas av bruset från filmerna medan jag inte kunde slita blicken från Edie i "Outer and inner of space" Hon var så vacker att jag smygfilmade lite av filmen och fotade i smyg haha.


Sen åkte vi till Magasin 3 för att se Tino Segals utställning, vilket är folk som gör som Tino sagt åt dem. De är alltså människor som är konstverken och man själv blir ett i utställningen eftersom de använder sig utav de som kollar etc. När vi kom till receptionen och köpt biljett sa kassörskan med ett flin "33-åring gripen för misstänkt bombattentat" Sen nickade hon bara och vi förstod i princip ingenting haha. Men det hade med själva utställningen att göra. Hela grejen med hans utställningar är att det finns inget dokumenterat från dem, varken bilder video eller något annat, de är bara vad folk berättar om dem. Det ska bara berättas vidare som urgamla myter och sagor gjorde. Han använder bara människor som material och bidrar därför inte till klimathotet så de är rätt smart idé egentligen.


Efter det åt vi lunch runt halv 4 och det ösregnade i stan. Diskuterade utställningarna och jag förvånades av att mitt skratt lät precis som Edie's, det var nog ett av de finaste ögonblicken under dan, haha. Sen berättade pappa att han vart på samma nattklubb i New York som Andy Warhol, he never siezes to amaze me. Han har vart i närheten/träffat så många kändisar att jag önskar jag levde då också.
Sen köpte jag 2 böcker efter det i akademibokhandeln så nu har jag riktigt mycket att läsa. Häxan från portobello av Paulo Cohelo och On the road av John Kerousac, en kultbok som förändrade Dylans liv enligt han själv.
Köpte även en Andy Warhol biographi på Moderna, en factory inspererad skissbok (älskar att den var silver, precis som the factory) samt en massa vykort med Warhol motiv som jag satte upp på väggen.


1 kommentar:

K sa...

åh vad jag vill gå dit!! så coolt!
och din pappa <33