fredag 2 maj 2008

Poor little rich girl


Edie - That reminds me of my dream. Mine of having to walk down from thousands of marble stairs, you know, going for miles and miles and a very very blue sky like..

Chuck - Marble stairs and a blue sky?!

Edie - And I have to walk down them, forever, I never thought about it, going up.

Chuck - At least you chose the easier way haha

Edie - I dont know, don't you think that must mean something? It never occured to me to turn around, I mean why didn't I think that way, this is after I'd had the car accident.

Chuck - You do think it's easier going down than up, don't you?

Edie - Heh I'mm sure you do but I don't know, I think I've run out of time..

Chuck - That's a pleasant dream, I wouldnt worry about reshaping it.

Edie - Hehe there's not much to do about that..


Det här samtalet är mellan Edie Sedgwick och Chuck i Warhol's film"Poor little rich girl". Behövde skriva ner det för det ger min nästan rysningar. Edie verkar bekymrad över sin dröm och vad den betyder men Chuck, rätt nochalant som han är försöker intala henne att den inte betyder nåt, att den är en glad dröm. Men en dröm om att man går ner för tusen trappor, förevigt låter inte så positivt. Det var efter hon crashat på nyårsafton i California, samma kväll som hennes bror krashat med sin motorcykel i en buss, exakt samma kväll, men han dog; inte Edie. Fast det var två olika olyckor. Man skulle kunna säga att efter den händelsen blev det allt mörkare i Edie's liv och hon började "gå ner och ner, för livets trappor tills hon mötte sitt livsöde". Bara ett år efter och efter massa motgångar, gång på gång hade hon "brutit" med Warhol och blivit både amfetamin och heroin missbrukare och hamnat utanför the spotlight. Och bara 5 år efter det var hon död. 28 år gammal.


Rätt sjukt men jag tror varningar och framtiden kan speglas in i våra drömmar, vi får för oss saker, men det är lätt att borsta bort dom. Det är bara när man ser tillbaka på det efteråt med facit i hand man vet att det stämde. Och det gjorde det verkligen för Edie.

3 kommentarer:

K sa...

åh, fan :O
det är läskigt med sånt där!! :(
poor little edie

heller sa...

håller med dig.

QUEEN JANE sa...

enligt freud betyder trappor i drömmar sex. jag antar att du läst biografin om henne? fucking amazing.